پرده هوا

فروش و نصب پرده هوا air curtain ایجاد یک دیوار نامرئی در مدخل ورودی ساختمان های اداری -تجاری-رستوران ها-بانک ها-سوپر مارکت ها و...
پرده هوا

نکات مهم انتخاب و خرید انواع پرده هوا (AIR CURTAIN) :

به طور کلی پرده هوا (درب هوا) وسیله ای است که با جریان هوای پرفشار از ورود هوای بیرون به داخل و اختلاط هوای دو فضا جلوگیری می کند. پرده های هوا می توانند جهت گرمایش یا سرمایش محیط داخلی علاوه بر بهره گیری از مکش هوای داخلی به کویل های گرمایشی یا سرمایشی نیز مجهز شوند. فن هوادهی سانتیفیوژ و استوانه ای پرده هوا می بایست به اندازه کافی قدرتمند باشد تا یک جت پرفشار از هوا ایجاد نماید که این جریان فشرده هوا تا زمین ادامه داشته باشد.
رایج ترین نوع پرده هوا، پرده هوای از نوع دمنده رو به پایین با نصب در ورودی ساختمان ها به منظور جلوگیری از ورود هوای بیرون به داخل و جدا سازی دو فضا با دماهای مختلف می باشد.

قدرت (سرعت وزش) و زاویه هوای (زاویه وزش) دمیده شده توسط دستگاه دو عامل بسیار مهم در عملکرد صحیح آن می باشند و در صورت انتخاب درست مانع نفوذ ۶۰ تا ۸۰ درصد آلودگی ها به محیط تهویه شده خواهد گردید. پرده هوا عموماً در مکان هایی که جهت سرویس دهی نیاز به باز بودن مداوم درب ها (مانند ورودی مجتمع های تجاری یا محل ورود کامیون ها جهت تخلیه بار و غیره) دارد، استفاده می شود.

از جمله ویژگی های پرده هوا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

در صورتیکه نیاز به جلوگیری از ورود هوای گرم یا سرد به محیط داخلی باشد، معمولاً برای پرده هوا کویل تبادل حرارت (جهت جریان آب گرم یا سرد) و همراه با امکان وزش هوای پرفشار گرم یا سرد در نظر گرفته می شود.

از مهمترین محل های نصب پرده هوا میتوان به ورودی پاساژها و مال ها، فروشگاه های بزرگ، ورودی رستوران ها، لابی مجتمع ها، انبارها، آشیانه هواپیماها و… غیره اشاره نمود.

یکی از کاربردهای مهم پرده هوا در سردخانه ها است. اصولاً به واسطه باز بودن درب های سردخانه که عموما هنگام تخلیه و بارگیری صورت می گیرد، این محیط ها در معرض اتلاف برودتی زیادی هستند. این موضوع بخصوص در مواردی که اختلاف درجه حرارت بیرون و داخل سردخانه بیشتر باشد، خود را عیان تر می سازد.

۱٫ جلوگیری از ورود حشرات

۲٫ جلوگیری از تبادل حرارت
۳٫ جلوگیری از ورود گرد و خاک و آلودگی ها و حفظ فضای تمیز داخل

۴٫ ترکیب جریان هوا در یک ورودی به سرعت و جهت جریان های مختلف هوا، اختلاف دما در طرفین ورودی، و تفاوت فشار در دو سوی آن وابسته است.
۵٫ به هر میزان که اختلاف فشار درون و بیرون ساختمان کمتر باشد، راندمان عملکرد پرده های هوا بالاتر بوده و عملکرد بهتری خواهند داشت.
۶٫ فشار منفی، اختلاف دمای زیاد، نزدیک بودن به آسانسور و رطوبت بالا سبب کاهش راندمان عملکرد و تاثیر پرده های هوا می گردد.
۷٫ بهترین حالت عملکرد پرده هوا در ورودی یک ساختمان با درب دائماً باز و هوای تهویه شده داخلی، توسط یک مولفه سرعت موازی (Face Velocity) قدرتمند در ورودی که توسط جریان رو به پایین تولید می شود و همچنین کانال های برگشت هوای تهویه شده که مستقیماً به فن های دستگاه مرتبط هستند، به دست خواهد آمد. این نوع کاربرد عمدتاً در بناهای در حال ساخت قابل اجرا می باشد و برای اجرا در ساختمان های تکمیل شده دشوارتر خواهد بود.

۸٫ افزایش مولفه عمودی وزش هوا در دستگاه سبب افزایش اختلاط بین دو محیط شده و نامطلوب می باشد. لذا در محل نصب دستگاه همواره سعی در افزایش مولفه افقی و کاهش مولفه عمودی خواهد بود. لذا جهت انتخاب درست این مولفه ها همواره به کاربرد دستگاه دقت نمائید. در محل های تجاری و مسکونی به منظور آسایش افراد نمیتوان مولفه افقی سرعت را بیش از حد افزایش داد، اما در محل های صنعتی و دیگر کاربردها امکان افزایش سرعت هوای خروجی بیشتر است.

به طور کلی مهمترین وظیفه پرده هوا جلوگیری از نفوذ هوای تهویه نشده بیرون، ورود حشرات و دیگر آلودگی ها به محیط تهویه شده داخلی می باشد.

از جمله تفاوت های پرده هوا و درب های هیتردار (OVERDOOR HEATERS) می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  پرده هوا مجهز به فن های قدرتمند به منظور پوشش تمامی مساحت ورودی می باشد، اما هیترها کوچک تر هستند و فن های ضعیف تری دارند و عمدتاً برای گرم کردن هوای ورودی استفاده می شوند.
  •  نازل خروجی هوا در پرده هوا به گونه ای طراحی می شود که یک جریان یکدست هوا در سرتاسر عرض ورودی ایجاد نماید، در حالی که هیترها معمولا به این صورت طراحی نمی شوند.

هرچند در نگاه اول ممکن است به نظر برسد که پرده های هوا بار مصرفی بیشتری را به ساختمان اعمال می کنند (الکتریکی یا گرمایشی یا …)، اما با در نظر گرفتن چند راه کار ساده از جمله تعبیه کلید (سنسور) برای روشن شدن همزمان دستگاه در زمان باز شدن درب ورودی، میتوان معادله را در جهت کاهش مصرف انرژي در طولانی مدت تغییر داد.

با توجه به اطلاعات فنی و قیمت های مناسب ارائه شده انواع پرده هوا در سایت تخصصی و معتبر شکوهمند، صمیمانه امیدواریم شما کاربر گرامی ضمن مطالعه مشخصات فنی کامل ارائه شده، با اطمینان خاطر از گارانتی اصلی+تحویل سریع محصولات، شکوهمند را جهت خرید محصول مورد نیاز خود (از یک محصول تا خرید عمده برای شرکت ها و پروژه های ساختمانی) در سراسر کشور و حتی در کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه انتخاب فرمائید.

هنگام نصب پرده هوا لازم است به نکات زیر توجه نمایید:

  1. محل نصب باید دارای استحکام کافی باشد. به طوری که بعد از نصب، دستگاه (در حالت خاموش) لرزش و تکان نداشته باشد.
  2. دستگاه دقیقاً در بخش فوقانی درب نصب شود و از نصب بی جهت در بخش های بالاتر خودداری شود.
  3. موانع مزاحم در بالای سر درب جمع آوری شود.
  4. در صورت انتخاب دستگاه بدون سیستم گرمایشی در ورودی مکان های عمومی بهتر است در زمستان ها مکش دستگاه در مجاورت هوای گرم (بخاری یا فن کویل) قرار گیرد.
  5. جهت نصب کویل گرمایشی و انجام لوله کشی به جهت ورودی و خروجی آبگرم توجه کامل صورت پذیرد.
  6. به طور کلی نصب پرده هوا در داخل و در بالای سر درب انجام می شود. اگر در بخش بالایی درب دیواری باشد، دستگاه به راحتی نصب می گردد. در صورتی که اگر در قسمت بالایی درب مواجه با پنجره یا کتیبه باشیم، نیاز به استفاده از مقاطع فلزی (قوطی یا نبشی یا تسمه)، کلاف فلزی (ساپورت) محکم جهت نصب پرده هوا خواهد بود.

جهت نصب پرده هوای سردخانه توجه به نکات زیر از اهمیت بالایی برخوردار است:

A. در سردخانه هایی که دمای بالاتر از صفر درجه سانتی گراد دارند، نصب پرده هوا در داخل توصیه می گردد.
B. در سردخانه هایی که دمای پایین تر از صفر درجه سانتی گراد دارند (به جهت امکان یخ زدن پروانه دستگاه) نصب پرده هوا در بیرون توصیه می گردد.
C. از آنجایی که مولفه باد برگشتی که بر کف زمین می خورد، خود باعث اتلاف حرارت می گردد، نصب دستگاه های با سرعت بالا در سردخانه ها توصیه نمی گردد. 
D. پرده هوا با سیستم اتوماتیک در هنگام باز و بسته شدن درب سردخانه ای پیشنهاد می گردد.
E. توجیه اصلی پرده هوای سردخانه علاوه بر حفظ کیفیت کالای انبار شده؛ صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف برودتی می باشد. از این منظر هزینه نصب پرده هوا در کوتاه مدت قابل برگشت می باشد.
F. نصب پرده هوا در محل درب گرمخانه ها (کارخانجات لبنیات و …) نیز توصیه می شود.